Udenrigs, EU og globalisering

 

Her kan du læse indlæg, hvor udenrigspolitik, EU og globalisering er i fokus. Nogle af indlæggene findes også under andre emner - af den simple årsag, at de berører mere end et politikområde. Nyeste indlæg står øverst. Klik på overskriften for at læse indlæg i sin fulde længde.

 

På talefod - om Euroafstemning og forbehold

Jeg kan ikke forstå, at Ny Alliance, Socialdemokraterne, Venstre og Konservative kan gå ind for, at det nuværende forbehold skal skiftes ud med et nyt, hvor Danmark har sin egen og skrappere flygtningepolitik mv. end resten af EU. Det synes jeg både er usolidarisk og lidt usmageligt.

 

På talefod - om præsidentvalg i USA

Det vil være befriende med en ny amerikansk linie, hvor USA kan være mere i front, når internationale aftaler skal føres ud i livet, og hvor ikke mindst FN kan få en mere central rolle. Jeg vurderer at Hillary Clinton er den mest solide kandidat.

 

Søvndal til Ny Alliance?

Der sker først fremskridt på udlændingeområdet, når Danmark får en ny regering. Det er frustrerende, men SF tager fejl, hvis de tror de hjælper ved at komme Anders og Pia i møde.

 

Genopret Danmarks internationale værdighed

Det er ikke værdigt, at ulandsbistanden er genstand for massiv spekulation i CO2 kvoter, gældseftergivelse, flygtninge i Danmark og akut nødhjælp til katastrofeområder.

 

På talefod 26 - om afstemning om EU-traktaten

Traktaten er først færdig til december. Alt kan ændres i sidste øjeblik. Derfor stemte jeg imod alle udtalelser om traktaten på Det Radikale Venstres landsmøde i september.

 

På talefod 25 - om Danmarks indsats i Irak har været forgæves

Den danske støtte er mest af alt moralsk opbakning til George Bush. Saddam Hussein var blevet fjernet lige så hurtigt, hvis USA havde indledt den ulovlige krig alene.

 

På talefod 19 - Om Irak og Baker-rapporten

Baker-rapporten er endnu et bevis på, at Fogh og Bush aldrig har gennemtænkt, hvad der skulle ske efter invasionen. Det er nonsens at påstå, at Fogh hele tiden har tænkt som Baker. Da det er en helt ny kurs for USA, må dette nødvendigvis også gælde for Danmark.

 

Dialog, demokrati, ytringsfrihed og islam

Tale ved demonstration for dialog, tolerence og respekt med baggrund i Muhammedtegningerne Aalborg centrum 04.03.2006

Uanset anskuelse er der helt sikkert meget at lære af denne sag. Det MÅ være muligt, at afværge situationen udvikler sig så eksplosivt, uden at lægge sig fladt ned og undsige alle sine principper. Jeg tror på, at mere og bedre dialog på et tidligere tidspunkt havde taget brodden af det værste.

 

På talefod 10 - om Irak

Det Radikale Venstre var modstandere af at indlede krigen i 2003. Vi går ind for fuld tilbagetrækning af de danske styrker senest juli 2006 under forudsætning af at den politiske proces fastlagt af FN fortsat overholdes.

 

På talefod 7 - om forfatningstraktaten

Det vil være ærgerligt for demokratiet, hvis traktaten forkastes, da den understreger, at der er tale om et samarbejde mellem suveræne stater og hvor magten i høj grad flyttes over i det folkevalgte parlament.... Alle 25 lande burde stemme den samme dag.

 

På talefod 6 - om EUs servicedirektiv

Det indre marked hindres i dag fx af urimelige protektionistiske Franske regler, så Danskere ikke kan være skiguider i Frankrig - selvom de får samme løn, arbejdstider osv. Et europæisk arbejdsmarked giver vækst til glæde for Danmark.

 

Unge må krydse ben på udlandsrejser

Det er lykkedes VK-regeringen via 3 års hårdt arbejde, at gøre det farligt for unge at rejse ud i verden. Hvis de er så uheldige at forelske sig under udlandsopholdet, så klapper regeringens fælde.

 

Samlet opposition vil investere i fremtiden

Den samlede opposition vil bruge de ca. 2,8 mia. kr. på målrettet og visionært at styrke Danmarks langsigtede konkurrenceevne, beskæftigelse og miljø.

 

På talefod 2 - om nordisk samarbejde

Hvilken betydning har det nordiske samarbejde - og hvilken betydning bør det have? Debat mellem undertegnede og Per Larsen (K) bragt i Nordjyske Stiftstidende 6. november.

 

Hjælp de moderate muslimer

Hvis vi smækker døren for næsen at Tyrkerne, tvinger vi dem mod syd og mod øst. Vi skal støtte de moderne og de moderate muslimer så islamiske samfund kan se at reformer medfører velstand.

 

EU-Formandskab med hovedet i busken

EU er "det forjættede land" for de fleste østeuropæiske lande. Vi har i mange år defineret strenge krav til ansøgerlandene. I de fleste af disse lande har regeringerne sat alt ind på at opfylde disse krav, og flere steder er man ganske tæt på at opfylde langt de fleste

 

Internationalt samarbejde naturligvis

Frank Aaen argumenterer for, at i disse tider med terror og globalisering er det vigtigt, at vi får meldt og ud af EU og WTO(!) Er jeg den eneste, der kan se det åbenlyst paradoksale

 

Uhyggeligt og primitivt syn på u-landene

Har vi ikke netop som velorganiserede og rige europæere et kæmpe stort ansvar for at hjælpe, hvor ingen andre vil? Det synes vi. Og vi er faktisk noget fortørnede og skræmte over Lene Espersens uhyggelige snæversyn og egoisme. Er det konservativ politik?

 

Brug for en forening til at forsvare globaliseringen

Der er brug for en forening, der aktivt forsvarer globaliseringen med såvel positive og negative konsekvenser af denne. En forening, der betragter globalisering som et middel til velstand og forsvarer dette. Desværre er MOD-ATTAC ikke denne bevægelse.